cantiere-uomo-mondo-1TETTRE KÉSZ SZÍV
Nemzetközi építőtábor

   Magyarországon több nyári építőtáborral kapcsolódunk be abba a nemzetközi kezdeményezésbe, ami 2014 júliusában indul Argentínában a Gyerekek az Egységért Mozgalom szervezésében.

Azok is részesei lehetnek ennek a nemzetközi műhelynek, akik nem tudnak elmenni Argentínába. A világ minden városából bekapcsolódhatnak helyi tervekkel ebbe a nemzetközi hálóba, és körültekinthetnek a nagyvilágban.

„Megsokszorosíthatjuk erőinket azzal, hogy megvalósítunk egy világméretű ‘testvériség expót’, és ezzel ‘világra nyitott emberekké’ lehetünk. Kezdeményezésünkkel megszólítjuk városaink vezetőit, és bevonjuk a tömegkommunikációs eszközöket is.” – írják a szervezők.

A munka minden mozzanata látható lesz az interneten.

A Facebookon már most megtekinthetjük a „Világra nyitott ember” műhelyét, ahol a fiatalok megosztják egymás között terveinket, az előkészületek eseményeit:
https://www.facebook.com/pages/Cantiere-Uomomondo/213451145505461?ref=ts&fref=ts

 

cantiere-uomo-mondo-2

Argentínai program első szakasza – július 14.-20.

A Gyerekek az Egységért Mozgalom fiataljai 500-an utaznak az argentínai O’Higgins városába, Máriapoli Liába, hogy előkészítsék ezt a világméretű műhelyt. Lehetőség lesz egymás között kicserélni tapasztalataikat, ajándékaikat. Majd kulturális, illetve népek közti kapcsolatokban, testvériség témában, emberi jogokban jártas meghívott előadók készítik fel a résztvevőket a műhely 2. szakaszára.

Július 19.-én Máriapoli Liában lesz egy úgynevezett „speciális nap”, ahol a Gyerekek az Egységért Mozgalom 30. születésnapját fogják ünnepelni. Ekkor mindenki bekapcsolódhat egy internetes közvetítésbe, ami helyi idő szerinti 12 órakor, magyarországi idő szerint 15 órakor kezdődik.

Második szakasz – július 20.-27.

cantiere-uomo-mondo-3A résztvevők csoportokban elutaznak Dél-Amerika városaiba ahol az ott élő fiatalokkal és az ottani közösséggel részt fognak venni a már korábban elkezdett különböző munkákban, aktivitásokban.
Például Buenos Airesben ezt a címet adták a tevékenységeiknek:„Éljünk Buenos Airesért”. Az előkészületekről ezt írják: „A város peremvidékein lévő szociális központokat fogunk látogatni, kórházban ‘játszó napot’ tartunk, természetvédelmi, ökológiai tevékenységekben veszünk részt, falfestményeket, grafitiket készítünk, ahol az Aranyszabályt fogjuk terjeszteni, vagy zsidó fiatalokkal fogunk vallási párbeszédet folytatni. Tehát sokféle tevékenység lesz hogy megismerjük az ott élő embereket, a kultúrájukat, és életmódjukat.”

cantiere-uomo-mondo-4Mi lesz az építőtábor után?
„2014. júliusa csak az első lépés. Argentína után is folytatni fogjuk egymás kölcsönös megismerését és a közös terveket a világ városai között, mert ‘egy város nem elég’ ”